woensdag 26 maart 2014

De 5 opleidingsgheimen

Het lijkt misschien overdreven, maar rekruten opleiden is echt een "peulenschil" zodra u weet u dit moet doen. Ik som hieronder de top vijf op van de geheimen om hen op te leiden en om hen aan te sporen hun best te doen:


1)  Een gemakkelijk te volgen proces -
Dit spreekt voor zich en we hebben het allemaal al eens gehoord. Mensen hebben echter de neiging om dit te vergeten of ervan uit te gaan dat ze er gauw eventjes overheen kunnen gaan. Maar dat is niet zo. U hebt een geleidelijk proces nodig dat gemakkelijk te volgen is, dat nieuwe rekruten gemakkelijk kunnen volgen en leren. We leven in een wereld die gebaseerd is op volgordes en we volgen een volgorde in alles wat we doen. Als u niet kopieert wat u doet, is het erg moeilijk om een business op lange termijn uit te bouwen, omdat uw rekruten het niet zullen snappen, en ze zullen uiteindelijk opgeven.



2)  Tools om te leren - Alle goede opleidingssessies moeten tools bevatten die nieuwe mensen kunnen gebruiken. Het kan gaan om cd's, dvd's, brochures, opleidingshandleidingen, online training, flash trainings, conference calls training, trainingevenementen op zaterdag, en opleidingen per twee. De trainingtools die u gebruikt zijn belangrijk om de kloof te dichten tussen onervarenheid en ervaring. Eén van de sterkste tools die u in het begin kunt gebruiken is een cd die u kunt beluisteren, bijvoorbeeld in de auto. Dit is een fantastische manier om de business te leren kennen en om al uw leerlingen de nodige informatie te geven.

3)  Volledige inhoud - De opleiding van nieuwe consultants moet speciaal toegespitst zijn op wat ze elke dag moeten doen, productopleiding, bedrijfsopleiding, vergoedingsopleiding – en zelfs al starten met leiderschapsopleiding. De vraag die ze moet beantwoorden is: "Wat doe ik hierna?" Als die vraag beantwoord wordt, kunt u gerust zijn dat het opleidingsprogramma efficiënt en nagenoeg volledig is - om niet te zeggen helemaal volledig.

4)  Een succesroute - Elke consultant heeft een "succesroute" nodig. Dit is een route die ze afleggen om hun eerste doel of promotie in hun vergoedingsplan te bereiken. Het bevat dagelijkse doelstellingen, tijdspannes, aantal telefoontjes per dag, omzet per week, aantal rekruten per maand, en hoeveel volume per maand gewenst of vereist is. Ten slotte moet de nieuwe rekruut elk detail kennen omdat ze verloren loopt in een zee van meetings en mensen die haar willen leren kennen en die haar al het mogelijke advies geven. Dit betekent een actieplan, dag voor dag, telefoontje per telefoontje, meeting per meeting, dat deze nieuwkomer na een tijdje echt naar het succes zal voeren. U moet ook een "persoonlijk ontwikkelingsprogramma" toevoegen dat de nieuwe distributeurs ontwikkelt binnen het bedrijf. En tot slot is zo'n plan enkel een route, zonder garanties voor succes. Het is aan de nieuwkomer om deze route te volgen. De meeste nieuwe rekruten zullen deze route ook volgen als ze mogelijkheden krijgen en duidelijk weten welke weg ze moeten afleggen.

5)  LIVE rollenspel - Er is NIETS zo sterk als een rollenspel met uw nieuwe rekruten. Het geeft hen "kunstmatige ervaring" die hen psychologisch voorbereidt op het echte werk. Tenslotte wordt er gebruik gemaakt van hun verbeelding - een erg sterk hulpmiddel. Rollenspellen helpen een "gevoel" of "patroon" te ontwikkelen van wat ze moeten doen en zeggen, en ze geven u de tools om aanstaande situaties aan te kunnen. Er is niets dat zo goed aanvoelt als wanneer een nieuwkomer "het snapt" en begrijpt wat ze moet doen, hoe ze dit moeten doen, en dit dan uiteindelijk ook echt doet. Het is noodzakelijk om een rollenspel te doen met uw nieuwkomers, want dit maakt hen op een snelle en krachtige manier klaar voor het echte werk.

Nog enkele ideeën om op deze manier iemand op te leiden:
  • Opleiding over nieuwe producten
  • Snelle tips
  • Wat moet u doen wanneer er iets gebeurt
  • Opleiding over nieuwe promoties
  • Motivatie en erkenning
  • Informatie opfrissen voor de volgende unit meeting
  • Materiaal bespreken na een unit meeting
  • En veel meer., nogmaals, de mogelijkheden zijn grenzeloos


Geen opmerkingen:

Een reactie posten