woensdag 5 maart 2014

De acht types consultants herkennen

Niet iedereen is dezelfde als consultant..

...maar ik wed dat u dat al wist. Uiteindelijk leiden we hen vaak allemaal op dezelfde manier op, en het is verbazingwekkend dat we er vrij van uitgaan dat ze allemaal gelijk zijn en juist omdat we dit vak doen om geld te verdienen, klopt dat ook. Sommigen van hen hebben heel andere doelstellingen dat dit, dus hou dit zeker in het achterhoofd. En ook al zijn ze zo verschillend, rekruten behoren gewoonlijk toch tot een van de acht algemene categorieën. Deze acht types consultants zijn:

1) De carrièreconsultant: dit is de meest serieuze consultant, ze neemt het vaak zeer ernstig. Ze weet waar ze naartoe wil, en ze is bereid te plannen hoe ze er zal geraken. Misschien is ze al goed op weg. Ze is perfect bereid te investeren in haar bedrijf, omdat ze dit ziet als een investering, een carrière in plaats van een hobby of een deeltijdse job.


2) De catalogusconsultant: dit type consultant is niet geïnteresseerd in home party's en werkt liever uitsluitend via catalogusparty's. Gelukkig kan dit type consultant worden verleid om zelf party's te geven, en zo kan ze de carrièreroute op gaan.

3) De deeltijdse consultant: dit is het type persoon die niet geïnteresseerd is in een carrière, of in de glamour en het succes die erbij komen kijken. Het is voor haar voldoende om een bepaald bedrag per maand te verdienen om te gebruiken voor het huishouden, dingen als Kerstmis en misschien enkele gezinswensen zoals vakantie.

4) De consultant met een korte termijndoel: dit is de consultant die dit vak enkel doet zolang het nodig is om een specifiek doel te bereiken, zoals een specifiek bedrag verdienen om te voldoen aan een specifieke behoefte. Ze is meestal vrij moeilijk te motiveren over nog verder te gaan.

5) De eigen beste klant consultant: het enige wat deze consultant interesseert, is dat ze een opstartkit en al haar producten tegen kortingprijs krijgt. Misschien is ze een regelmatige klant, maar het is vaak moeilijk om haar te "uit te melken" om verwijzingen of andere soorten sales te krijgen en geld te verdienen.

6) De eigen kring consultant: Dit type consultant is blij als ze gewoon home party's kan geven met vrienden en familie. Ze koestert niet het verlangen om buiten deze comfortzone te stappen om verder te groeien in haar business. Misschien hebt u geluk en vindt u iemand met VEEL vrienden en familie, maar ik zou niet te veel verwachten van dit type om verwijzingen via "koude telefoontjes" of verwijzingen buiten haar eigen kring te krijgen.

7) De consultant die deel uitmaakt van meerdere ondernemingen: dit type consultant verdeelt haar tijd tussen twee of drie verschillende ondernemingen, dus u kunt er zeker van zijn dat ze zich niet volledig kan focussen op haar werk bij u. Maar misschien kan ze toch een aantal verwijzingen krijgen door te ruilen met andere ondernemingen, hoewel het soms gaat om concurrenten van u.

8) De enkel voor het plezier consultant: Dit type consultant komt niet veel voor. Ze beleeft massa's plezier wanneer ze een party geeft, maar ze werkt zich niet krom om boekingen te krijgen. Misschien moet u inspelen op haar gevoel om plezier te maken om haar voldoende te inspireren om boekingen te doen.

Zoals u uit de lijst kunt zien, is er maar één consultant of misschien maximaal twee aan wie het de moeite loont om een groot deel van uw waardevolle tijd te besteden om hen te helpen hun werk uit te breiden, en de zes andere types zullen ook niet de meeste rekruten opleveren. De "carrièreconsultant" is zowat het enige type consultant op wie u uw downline en uw business kunt uitbouwen; dat is iets wat u goed moet weten.

Elke rekruut die u vindt verdient natuurlijk uw oprechte voortdurende interesse en spontane en tijdelijke hulp, maar de carrièreconsultant en mogelijk de catalogusconsultant zijn diegenen die u echt moet rekruteren en op wie u moet focussen, want zij vormen de steunpilaar van uw business. U zult deze mensen uitnodigen op uw speciale opleidingssessie en evenementen, om hen te motiveren en verder te helpen met hun carrière. Steun op deze types consultants, en zie wat u kunt doen met de andere wanneer u tijd hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten